Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola

1184 Budapest, Üllői út 380-382. | +36-1-291-0519 | http://www.pirosiskola.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A kerületi lakosok által az épület színe után Piros Iskolának nevezett, nyolc évfolyamos általános iskolánk magas szintű német nyelvi képzés megvalósítására és a német nemzetiségi hagyományok ápolására törekszik.

Alapvető céljaink közé tartozik a magyarországi német hagyományok átörökítése és az identitástudat formálása is, ezért valamennyi osztályunkban nemzetiségi oktatásban részesülnek diákjaink. A törvény adta lehetőségekkel élve bevezettük a nemzetiségi népismeret ill. a néptánc tantárgyak tanítását.

Célunk a hagyományápolás kiszélesítése, a német nemzetiség tudat erősítése, a más népek hagyományainak elfogadására nevelés. Iskolánkban a német, mint nemzetiségi nyelv oktatása első osztálytól kezdve heti 5 órában, csoportbontásban folyik. Ezeken az órákon az óravezetés és a munka is németül zajlik. A gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően alsó tagozaton a cél a nyelvtanulás megszerettetése játékos formában, változatos munkaformákkal.

A XVIII. kerületi általános iskolák felvételi körzetei

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek