Kínából rendeltek halálosan mérgező szert, a rendőrség keresi őket

Desktop
Horváth József és Mursa Renáta (forrás: police.hu)
Horváth József és Mursa Renáta (forrás: police.hu)

Rendkívül veszélyes, halálos méregnek számító kábítószert találtak a Liszt Ferenc-repülőtér postaforgalmában – írtuk meg tegnap. Ezzel összefüggésben a képen látható nő és férfi ellen adott ki körözést a rendőrség.

A 32 éves Mursa Renáta 2018. első félévében ismeretlen helyen postai küldeményként saját nevére Kínából rendelt bruttó 506,5 gramm fehér port. A küldeményről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai megállapították, hogy az kábítószer-gyanús anyagot tartalmazhat, ezért feljelentéssel átadták azt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnak (RRI).

Az ügyben az RRI kábítószer birtoklása miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a küldemény fentanil származékot tartalmaz, amely rendkívül veszélyes, mérgező, halál okozó kábítószernek minősül. A rendőrég Mursa Renáta mellett a 24 éves Horváth József is keresi, mivel szerintük összefüggésbe hozható a bűncselekménnyel - írja a police.hu.

Mivel a két személy felkutatására tett intézkedések idáig nem vezettek eredményre, az RRI körözésüket rendelte el. Kérik hogy aki a képen látható nő és férfi jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, írjon az ugyelet@rri.police.hu e-mail-címre, hívja a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság ügyeletét a 06-1-290-3121 telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 ingyenesen hívható számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?