Színesítsük meg a kerületet

Oszd meg másokkal!

Desktop
Pöttyös utca (forrás: Színes Város)
A Színes Város mozgalom országos pályázatot hirdet megfesteni kívánt felületekre: mától várják a legundokabbnak vélt közterek, tűzfalak fotóit, melyek jobban mutatnának színesen.

A csoport 2009-ben indította el a tűzfalak és szürke falfelületek legális kiszínesítését. Mostani akciójukban arra buzdítják az embereket, hogy fotózzák le azokat a területeket, melyeket szívesen látnának a Széll Kálmán térhez, vagy a budapesti Városháza Parkhoz hasonló egyedi festéssel átalakítva. A pályázat keretében a civil szervezet vállalja, hogy megszerzik a festéshez szükséges engedélyeket és szponzorációt, majd lehetőségeikhez mérten kiszínesítik a nyertes területet.

"Bárki bármilyen felülettel pályázhat, egy lényeges  szempont van csupán: a helyszínnek, amely a fotón szerepel, forgalmas helyen kell lennie" - mondta el az MTI-nek Flór Péter, a Színes Város titkára, majd hozzátette: "civil  szervezetként szeretnénk segíteni abban, hogy az ország akár európai színvonalú falfestményekkel szépüljön, ebbe a munkába kívánjuk bevonni a magyar állampolgárokat."

A Színes Város az ország első és egyik legnagyobb köztérszínesítő szervezeteként eddig tízezer négyzetméter falat festett meg Magyarországon, ezáltal mind a szponzoráció, mind az engedélyeztetés területén nagy tapasztalatra tettek szert, elegendő háttérrel bírnak ahhoz, hogy a lakossággal együttműködve színesíthessék ki az ország bármely pontját.

A programok mellett a csapat képzőművészei Budapesten folytatják a tűzfalak helyreállítását is, amely a festés mellett már komplett vakolást is jelent, ahogy ez a Damjanich utcai 1000 négyzetméteres falfelületnél is történt. Ennek a projektnek a során az ország egyik legnagyobb tűzfalcsoportját állította helyre, majd színesítette ki a mozgalom.

A pályázatokat szerdától folyamatosan várják a Színes Város oldalon található e-mail címre.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek