Így zár be a dél-pesti sürgősségi osztálya – pontosított a kórház

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: napi.hu)
(fotó: napi.hu)

Amint arról hírt adtunk, a Dél-pesti Kórház közleményt adott ki arról, hogy felújítás és korszerűsítés miatt január 12-én péntektől részlegesen, majd február közepétől a kivitelezési munkák befejezéséig a sürgősségi osztály munkáját teljes egészében szüneteltetik.

A kórház most ezzel kapcsolatban kiadott egy pontosított és javított sajtóközleményt, amiben azt írják, az intézmény február közepéig továbbra is fogadja a kórház ellátási területéhez tartozó betegeket. A mentők viszont másik kórházba szállítják már holnap estétől a sürgősségi betegellátásra szoruló pácienseket. Az alábbiakban olvashatjátok a kórház friss közleményét.

„2017 decemberében Magyarország Kormánya 125 millió forint támogatást hagyott jóvá a Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának bővítésére, felújítására és korszerűsítésére.

A felújítási folyamat első fázisában, 2018. január 12-én 18 órától előreláthatólag 2018. február közepéig gyógyintézetünk Sürgősségi Betegellátó Osztálya továbbra is fogadja a kórház ellátási területéhez tartozó betegeket. A sürgős differenciáldiagnózist és/vagy állapotstabilizálást igénylő, egyértelműen sürgősségi osztályos elhelyezésre szoruló eseteket az Országos Mentőszolgálat a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, a Semmelweis Egyetemre, az Uzsoki utcai Kórházba, vagy a Szent Imre Kórházba szállítja.

A kapott támogatásból bővítjük a Sürgősségi Betegellátó Osztály alapterületét, belső átalakítással megnöveljük a betegellátásra rendelkezésre álló helyiségek számát. A felújítás során megújítjuk és komfortosítjuk a beteg- és hozzátartozói várót is, klimatizáljuk az egyes helyiségeket.

Az átalakítás kapcsán kérjük tisztelt betegeink és hozzátartozóik szíves türelmét és megértését. A korszerűsítést követően megújult és modernizált környezetben várjuk a sürgősségi betegellátásra szoruló lakosságot.”

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?