Így alakítanák át a sürgősségi betegellátást!

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

Kásler Miklós humánminiszter bejelentette, hogy a kormány rábólintott a nemzeti egészségprogram tervére, valamint az alapellátás és a sürgősségi ellátórendszer átalakítására - írja a Népszava. A lap birtokába került dokumentum szerint lesz olyan beteg, aki a sürgősségi ellátóhelyen egyáltalán nem találkozik majd orvossal. 

A koncepció szerint a gyors ellátásra érkezők adatait „mielőbb” rögzíteni kell az intézmény informatikai rendszerébe. Az adminisztráció után a mentővel hozottaknak öt percen, a saját lábukon érkezőknek 10 percen belül túl kell esniük az „osztályozáson.” Ezt a feladatot speciálisan képzett diplomás ápolók végeznék, ők döntenek arról, hogy kinek, mikor, milyen ellátást kell kapnia. Az érkezők a besorolásuk szerint lehetnek újraélesztendők, kritikus állapotúak, sürgősen ellátandók, kevésbé sürgős esetek, valamint halaszthatók - írja a lap. 

Az utóbbi két csoportba tartozókat az „akut alapellátási egységhez” irányítják majd. Itt egy mentőtiszt, vagy szintén egy diplomás nővér ellátja a beteget, ha kell, adnak neki fájdalomcsillapítót, infúziót, beutalót és ha jobban van, hazaengedhetik. A maradék negyven százaléknak a tervek szerint legkésőbb négy órán belül orvosi ellátást kell kapnia. 

A sürgősségi osztályokon még egy új szakemberrel találkozhatnak majd a betegek. A váróban lesz egy diszpécser is, aki fogadja és informálja az érkezőket a várható ellátással kapcsolatban. Megmondja mire számíthatnak, segít összeállítani a szükséges betegdokumentációt, illetve szervezi az esetleges elhelyezésüket a kórház valamelyik osztályán - írja a Népszava. 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek