A Bókay iskola felújításán vitázik az MSZP az önkormányzattal

Oszd meg másokkal!

Desktop
A Bókay suli
A Bókay suli
Az Európai Unió csalás elleni hivatalához fordul az MSZP pestszentlőrinci Bókay Árpád Általános Iskola energetikai korszerűsítésének elmaradása miatt. Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő tavaly a Kalendárium című kiadványban is említette a fejlesztést és az erre elnyert uniós pénzt, ám az iskolára egyetlen napelemet sem szereltek fel, pedig a beruházás határideje 2018. január vége volt – írja a Hír TV. Az önkormányzat cáfolja, hogy gondatlanul járt volna el az iskola felújításánál.

„Nézzük a tetősíkot, ugye itt kellene legyen a 176 napelem. Nem látunk egyet sem. Látszanak a zöld, régi, harminc-negyven éves ablakok, ezeket kellene műanyag nyílászáróra kicserélni és a teljes épület falát 16 centiméter vastagságban hőszigetelni kellene, aminek szintén nyoma sincs" – sorolta az elmaradt fejlesztéseket Szaniszló Sándor, az MSZP kerületi politikusa. Az önkormányzat szerint az épület homlokzata olyan építészeti érték, amely nem teszi lehetővé a szigetelést. Szaniszló szerint azonban ez csak kifogás.

A csaknem 55 millió forintnyi uniós pénzzel megtámogatott felújítás határideje január végén járt le, a pénznek pedig nyoma veszett – állítja a politikus. Így a Csalás Elleni Európai Hivatalhoz fordult a meghiúsult beruházás miatt.

„Történtek kifizetések. A mi városházi forrásaik ezt állítják, de az önkormányzat nem válaszol. Az ellenzéki képviselők közérdekűadat-kérés formájában kérték, hogy nyilatkozzanak a 74 millió forint sorsáról, nem válaszol rá a városháza. Az, hogy csendbe burkolóznak ebben az ügyben, sajnos csak a mi gyanúnkat fokozza, hogy valami nincs rendben a Bókay iskola energiatakarékos felújítása tekintetében” – nyilatkozta a Hír TV-nek Szaniszló Sándor.

Az önkormányzat január 31-én az alábbi közleményt adta ki az üggyel kapcsolatban:

„Egy kerületi – ismeretlen kiadói hátterű – havilap, azzal vádolta a kerület vezetését, hogy a Bókay Árpád Általános Iskola felújítása kapcsán gondatlanul járt el, mivel a homlokzat szigetelésére nem került sor.

Ezzel szemben a tény az, hogy a teljes testületi egyetértéssel és támogatással elfogadott Településképi Arculati Kézikönyv, védendő építészeti értékként tartja nyilván a Bókay iskolát és nem teszi lehetővé a homlokzat szigetelését. Az önkormányzat ennek ismeretében, a megvalósítást támogató Nemzetgazdasági Minisztériummal is egyeztetett, mely alapján a projekt megvalósításra került.

A homlokzat szigetelésének árát természetesen a kivitelező nem számolta föl.

Minden olyan állítás, mely a homlokzat szigetelésének elmaradását más színben tünteti föl: valótlanság.”

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?