Budapest XVIII. Kerületi Bókay Árpád Általános Iskola

1181 Budapest, Wlassics Gyula u. 69. | +36-1-291-4836, +36-1-290-8767 | http://www.bokay.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Célunk olyan légkört teremteni, melyben örömet szerez a diáknak a tudás, a tanárnak pedig a gyermekekkel való foglalkozás. Elsődleges feladatunk a színvonalas tanítás-tanulás biztosítása, így a nyolc év során és az előkészítő foglalkozások segítségével sikeresen felkészítjük a tanulókat a középiskolai oktatásra. Az elmúlt tanévek adatai szerint sokan tanulnak tovább két tannyelvű gimnáziumban vagy Budapest legerősebb gimnáziumaiban. A hagyományok és az újítások jól megférnek az iskolában, mivel igen nyitott a tantestület. Elsők között csatlakoztunk a kompetencia-alapú oktatási modellbevezetéséhez, megpályáztuk és megnyertük az Európai Uniós pályázatot, valamint a folytatását is. Harmadik éve dolgozunk sikerrel egyre bővülő körben ezzel a módszerrel, a pályázati támogatás jóvoltából a legkorszerűbb eszközökkel.

Programjaink közül kiemelt szerepet kap a nyelvoktatás, a szorobánnal segített matematika-oktatás is. Bókay Árpád nevéhez méltón, aki korának meghatározó orvos személyisége volt, a természettudományos oktatás és tehetséggondozás kiemelten folyik. Iskolánk tizenegy évvel ezelőtt kezdeményezte egy hiánypótló verseny megrendezését, amelyet azóta is nagy sikerrel szervezünk meg. A Bókay Árpád Biológiaverseny mára már országos hírű rendezvény lett. A tanításon kívüli programok segítségével lehetőséget kapnak a tehetséges és az érdeklődő tanulók, hogy továbbfejlődjenek, vagy éppen kikapcsolódjanak, sportoljanak. Az iskolában a gyermekek ismerkedhetnek a népi hagyományokkal, néhány művészeti területtel (Pl. néptánc, grafika, mozgásművészet). A versenyképes tudás feltételeinek, az élethosszig tartó tanuláshoz szükséges alapok biztosításának, a digitális eszközrendszer megismerésének fontos állomása az általános iskola, ahol a tanulók felkészült szakemberek segítségével hangolódnak rá a kulcskompetenciák elsajátítására.

A XVIII. kerületi általános iskolák felvételi körzetei

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-291-4836, +36-1-290-8767
Email:bokay@bokay.hu
Honlap:http://www.bokay.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.