Budapest XVIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium

1181 Budapest, Vörösmarty Mihály u. 64. | +36-1-291-5312 | http://vmzene.hu
Desktop

Mind az általános iskolában, mind a gimnáziumban csak speciális tantervű osztályok működnek, ahol ének-zenei, angol és német idegen nyelvi képességfejlesztés folyik. Az iskola a humán értékek átadását tartja kiemelt nevelési feladatának. Ennek egyik eleme a zenei képzés, amely alkalmat nyújt a zeneirodalom remekműveinek megismerésére és a zeneértő közönség alakítására, valamint a zenei tehetségek felfedezésére és fejlesztésére. A kórusok sikerét rádiófelvételek, több CD megjelentetése, nemzetközi első és második versenyhelyezések fémjelzik. Kilenc nyugat-európai iskolával ápolnak kórusbarátságot a zenetagozatos osztályok. Gyakoriak a külföldi, zeneakadémiai és rádiószereplések. A nyelv-oktatás célja a diákok idegen nyelvi műveltségének megteremtése és növelése, a konvertálható nyelvtudás megszerzése, amit a külföldi nyelvgyakorlási lehetőség is segít. Az angol-német speciális tantervű osztályainkban a 1., 2. osztályban heti 2, 3. osztályban 2,5 órában, a  4. osztálytól heti 5 órában tanítjuk a választott nyelvet.

Az iskola másik erőssége az irodalmi tehetséggondozás. A versmondás szeretete hívta életre a kerületi és budapesti Vörösmarty szavalóversenyt, a legjobb fővárosi versmondók és a neves zsűri örömére.

Iskolánknak nincs körzete, tehát minden érdeklődő, leendő 1. osztályos tanulót szívesen fogadunk. A gyermekek képességének, figyelmének, gondolkodásának felmérését stb. - ismerkedés jellegű beszélgetésen - az iskola alsó tagozat munkaközössége végzi (március elején).

Mindkét tagozatról jelentkezhetnek a jó mozgású, hajlékony, megfelelő fizikai adottságokkal rendelkező lányok a ritmikus sportgimnasztika csoportba, akik hetente három különórán részesülnek sportművészeti oktatásban.

Minden tanuló tanul néptáncot, melynek sikerességét az év végi színvonalas bemutatók igazolják.

Hangszer tanulására bármely osztályba járó tehetséges tanulónak lehetősége van.

A XVIII. kerületi általános iskolák felvételi körzetei

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-291-5312
Email:titkarsag@vmzene.hu
Honlap:http://vmzene.hu
Facebook:https://www.facebook.com/vmzene
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.