OVI Német Nemzetiségi Alapítványi Óvoda

1188 Budapest, Zrínyi u. 44/B. | +36-1-292-3962 | http://www.kindergarten18.com
Desktop

1991. óta működő óvodánk (mely az évek folyamán több szervezeti változáson átesett) 3 – 7 éves gyermekek magyar és német nyelvű óvodai nevelésével, iskolai előkészítésével foglalkozik. Az óvodát 2003. szeptembere óta a Fecskefészek – Schwalbennest Oktatási Alapítvány működteti.

2010. szeptember elsejétől óvodánk a XVIII. kerületi önkormányzattal együttműködésben térítésmentesen működik, viszont kizárólag csak kerületi gyerekeket tudunk fogadni.

Óvodánk vallja, hogy a gyermeki lélek az első hat évben a legérzékenyebb. A szeretettel, türelemmel való nevelés, a gyermek személyiségének a kibontakoztatása ebben a korban a legfontosabb és a leghatékonyabb. Programunk meghatározó személyisége a pedagógus, aki hiteles mintát ad a gyermeknek, szülőnek egyaránt.

Nekünk védő-óvó szemeinkkel kell őket vigyáznunk, hogy megmaradjanak olyan tisztának és őszintének, amilyennek születtek.

Nevelési felfogásunkban a gyermek legfontosabb tevékenysége a játék, ebbe ágyazódnak be az egyéb tevékenységek, melyek közül a legfontosabbnak tartjuk a külső világ tevékeny megismerését, a természettel való kapcsolatot.

A sokszínű tevékenységek által gazdagítjuk a gyermek nyelvi kifejezőképességét, fejlesztjük értelmét és gondolatvilágát, megtanul beilleszkedni a közösségbe, megismeri a viselkedés alapvető szabályait, becsüli és óvja környezetét.

A nyugodt, derűs, szeretetteljes, családias légkörben felnövő gyermekekből válik kiegyensúlyozott, másokat megértő és tisztelő, nyitott, segítőkész, aktív és kreatív ember.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-292-3962
Email:kindergarten18@hotmail.com
Honlap:http://www.kindergarten18.com
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.