Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola

1184 Budapest, Üllői út 380-382. | +36-1-291-0519 | http://www.pirosiskola.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A kerületi lakosok által az épület színe után Piros Iskolának nevezett, nyolc évfolyamos általános iskolánk magas szintű német nyelvi képzés megvalósítására és a német nemzetiségi hagyományok ápolására törekszik.

Alapvető céljaink közé tartozik a magyarországi német hagyományok átörökítése és az identitástudat formálása is, ezért valamennyi osztályunkban nemzetiségi oktatásban részesülnek diákjaink. A törvény adta lehetőségekkel élve bevezettük a nemzetiségi népismeret ill. a néptánc tantárgyak tanítását.

Célunk a hagyományápolás kiszélesítése, a német nemzetiség tudat erősítése, a más népek hagyományainak elfogadására nevelés. Iskolánkban a német, mint nemzetiségi nyelv oktatása első osztálytól kezdve heti 5 órában, csoportbontásban folyik. Ezeken az órákon az óravezetés és a munka is németül zajlik. A gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően alsó tagozaton a cél a nyelvtanulás megszerettetése játékos formában, változatos munkaformákkal.

A XVIII. kerületi általános iskolák felvételi körzetei

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.