XVIII. kerületi Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény

1181 Budapest, Kondor Béla sétány 4. | +36-1-290-8919, +36-1-291-8978 | http://www.sofi.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Intézményünk, korábbi nevén XVIII. ker. Kisegítő Iskola, majd Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény (SOFI). 1968-ben jött létre a XVIII. Thököly út 2-4 sz. alatt, addig tagozatként általános iskolák mellett működött.

Ez az épület volt az első Budapesten, melyet kifejezetten kisegítő iskola céljára terveztek. Több költözés után a XVIII. kerületi. Havanna-lakótelep adott otthont mindkét iskolarésznek.

Iskolánk körzeti feladatot lát el, óvoda, általános iskolai és speciális szakiskolai évfolyamokkal rendelkező gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézmény.

Feladatunk a tanulásban akadályozott valamint értelmileg akadályozott gyermekek részére biztosítani a korai fejlesztést, az óvodai ellátást, a képzési kötelezett tanulók ellátását, az általános iskolai nevelést és oktatást, valamint a speciális szakiskolai képzést, pályaorientációs jelleggel.

A komplex oktatási-nevelési program mellett az iskola logopédiai szakszolgálatot is felvállal a kerületben. Az intézményben speciális autista csoport is működik.

Iskolánkban magasan képzett gyógypedagógusok, szociálpedagógusok és szakoktatók dolgoznak, munkájukat gyógypedagógiai asszisztensek és gyermekfelügyelők segítik.

A nyolcadik osztály befejezése után a tanulók tovább folytathatják a tanulmányaikat a pályaorientációs osztályokban (9 és 10. osztály) valamint a Speciális Szakiskolában, ahol a Számítógép kezelő (-használó) (OKJ 33 4641 01) szakma ismereteit sajátíthatják el. A készségfejlesztő speciális szakiskola keretein belül szőnyegszövést és háztartási ismereteket tanulhatnak a fiatalok, emellett a gyakorlati órák keretein belül megtalálható még rengeteg foglalkozástípus: asztalos alapismeretek, szabás-varrás, bőrmunka, szövés, virágkötészet, kosárfonás, gyertyaöntés.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
Wifi:ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-290-8919, +36-1-291-8978
Email:iskola@sofi.hu
Honlap:http://www.sofi.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek