Lőrinc Piac

1184 Budapest, Balassa Bálint u. 2-10. | +36-1-297-5225 | http://www.lorinczpiac.hu
Desktop

Lőrincen már a II. világháborút megelőzően működött piac. Akkor, a mai Kossuth téren, majd a Szavas Csárda téren volt piac és vásár. Abban az időben a Szemere-telepnek, Erzsébet-telepnek és a Ganz-telepnek is volt külön-külön heti piaca. Dr. Dora József kerületi tisztiorvos tett először lépéseket arra vonatkozólag, hogy a piactér aszfaltburkolattal legyen ellátva.

A városvezetés 1940-ben döntött arról, hogy 60.000 pengő ráfordítással, aszfaltozott piacteret alakít ki az Üllői út mellett, közel a városházához. Az új, aszfaltozott piactér vásárcsarnok felépítményt is kapott, melyben lehetővé vált a fedett árusítás. A vásárcsarnokban a termelőszövetkezetek árudái mellett őstermelő elárusító helyek is nyílhattak.

Az új évezred kezdetén már bizonyosságot nyert, hogy a hetvenes években lebontott Tégla és Terracotta Gyár területén, a Thököly utca – Haladás utca – Üllői út által határolt területen, új városközpont kerül kialakításra. Az új piac építését az önkormányzat megbízásából saját társasága, a Dél-Pesti Regionális és Fejlesztési Rt. koordinálta.

Az alapkőletételre 2000. szeptember 2-án került sor. Az eseményen jelen volt többek között Mester László polgármester és Szikszai László, a befektető holding ügyvezető-igazgatója. Az építkezés, több éves csúszással, 2003. tavaszán fejeződött be. 2003. március 14-e és március 22-e között a vásárlók még két, a régi és az új vásárcsarnok között választhattak. Az Üllői úti piac bezárásával egy jelentős fejezet zárult le a kerület életében, de egyúttal egy még jelentősebb kezdődött el.

Nyitvatartás:

Hétfő06.00 – 14.00
Kedd06.00 – 17.00
Szerda06.00 – 17.00
Csütörtök06.00 – 17.00
Péntek06.00 – 17.00
Szombat06.00 – 14.00

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes, saját parkolóban ingyenes
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek