Iskolakezdés: Előrehozott családi pótlék, ingyenes tankönyvek

Oszd meg másokkal!

Desktop
Jelentős kiadást jelent az iskolakezdés
Jelentős kiadást jelent az iskolakezdés

Augusztusban kétszer kapnak családi pótlékot a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre, emellett idén már elsőtől a kilencedik osztályig minden gyerek ingyen kapja a tankönyvcsomagot – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Mivel sok családnak fokozott anyagi megterhelést jelent az iskolakezdés, ezért a szokásoknak megfelelően a szeptemberi családi pótlékot több mint egy héttel korábban folyósítják. Így augusztusban a családok kétszer, a hónap elején és a hónap végén is kapnak családi pótlékot, hogy az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket időben meg tudják venni.

Amire viszont több százezer családnak nem kell költenie idén szeptemberben, az a tankönyvcsomag – folytatta Rétvári Bence. A kormány ugyanis szeptembertől az elsőtől a kilencedik osztályosokig minden gyerek számára ingyenesen biztosítja a tankönyvcsomagot. Ezzel az ingyenes tankönyvellátási rendszer négy évnyi fokozatos kiterjesztését lépi meg a kabinet egy év alatt, hiszen az eredeti ütemezés szerint a tavalyi 1-4. osztályosok után idén az 1-5. osztályosokig bővítették volna a tankönyvhöz ingyen jutó gyerekek körét.

A szükséges mintegy 12 milliárd forint költségvetési fedezet is rendelkezésre áll ehhez a nem rászorultsági, hanem alanyi jogon járó, természetbeni juttatáshoz - közölte az államtitkár. Az intézkedés több mint egymillió gyereket és családjukat érinti, korábban még soha ennyi gyerek nem kapott ingyen tankönyvet Magyarországon – emelte ki az államtitkár.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek