Új villamosokat kapunk az 50-es vonalára

Oszd meg másokkal!

Desktop
A Kispestet Lőrinccel összekötő 50-es és a fonódó 56-os vonalán állnak majd forgalomba az új CAF-villamosok, melyek beszerzéséről december 6-án döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Csaknem 28 milliárd forintba kerül az a 26 darab CAF-villamos és 60 Škoda-Solaris troli, amelyek vásárlásáról döntött a Közgyűlés. Az összeg 99,44 százalékát az Európai Unió fizeti.

A főváros 21 rövid és 5 hosszú CAF-villamost, valamint 29 szóló és 31 darab Škoda-Solaris típusú csuklós trolibuszt vásárol. A beruházás része négy villamosmegálló akadálymentesítése az 50-es villamos vonalán – írta meg a BKV-Figyelő.

A villamosokat 2019 első felétől kezdi szállítani a gyártó; a járművek az előírt próbafutások után állhatnak majd forgalomba – közölte a BKV-Figyelő kérdésére a BKK.

Az új villamosokkal a kispestiek és a pestszentlőrinciek járnak majd a legjobban, a 21 darab rövid CAF villamos egy részét ugyanis az 50-es vonalon tervezi forgalomba állítani a BKK. A villamosfejlesztés részeként ezen a vonalon négy megálló akadálymentesítését is elvégzik, bár azt azért hozzá kell tenni, hogy az 50-es villamos 20 megállójának ez mindössze az ötöde.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek