Döntött a MÁV: ne is álmodjunk liftekről a ferihegyi vasútállomáson

Desktop
Nem működnek tovább

A gyakori rongálások és meghibásodások miatt bizonytalan ideig le kellett állítani a Ferihegy vasúti megállóhely felvonóit. A két peron között a felüljárón, lépcsőn továbbra is biztosított az átjutás a vágányok felett. Az akadálymentes átjutási lehetőség kialakításáig a vasúttársaság az utasai és a felüljárót használók türelmét és megértését kéri – írta közleményében a vasúttársaság.

A tizenegy éve átadott vasútállomás lifjeivel a kezdetek óta gond van, többször voltak rosszak, mint működőképesek. A MÁV most egy igen radikális megoldást „eszelt ki”, egyszerűen lezáratja a felvonókat. Nem marad más, mint a lépcsőzés...

Szerdai közleményüket szó szerint idézzük:

„A vasúttársaságnak azért kellett a teljes leállítás mellett döntenie, mert a három lift rendszeres meghibásodása mostanra a folyamatos, biztonságos üzemeltetésre, további használatra alkalmatlanná tette azokat. A döntést a műszaki állapotra vonatkozó független szakértői vélemény is megalapozta. A felvonók működését szabályozó, egyedi vezérlések javítása és gyártása megszűnt, a karbantartások, javítások után pedig legtöbbször egy napnál sem bírták tovább az igénybevételt a liftek.

A Budapest–Cegléd vasútvonal vágányain keresztüli, legközelebbi szintbeli, akadálymentes átjutási lehetőség Szemeretelep megállóhelynél, illetve az Üllői út és a Ferihegyi repülőtérre vezető út kereszteződésénél található.

A Ferihegy megállóhely peronjai közötti, biztonságos és akadálymentes közlekedés lehetőségét még vizsgálják a MÁV szakemberei, ennek kialakítása azonban akár több hónapot is igénybe vehet. A tervek szerint új felvonók telepítése és a liftaknák átépítése 2020 első felében várható.”

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?