Mégis utazhatunk kerületünkben a Fényvillamoson – mutatjuk a menetrendet

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: Nagy Gábor István)
(fotó: Nagy Gábor István)

A BKV idén immár tizedik alkalommal indította útjára az adventi, karácsonyi és újévi időszak fővárosi látványosságát, a Fényvillamost. Bár eredetileg idén nem jött volna kerületünkbe a Csillamos, a BKV szervezői meggondolták magukat, így mégis is utazhatunk a fényruhába öltöztetett szerelvényen.

A Fényvillamos szerelvényei a két utolsó UV-szerelvények is egyben, amelyek – immár nosztalgiavillamosként – még forgalomban vannak. A hajdan 375 Ganz UV motorkocsiból álló UV járműpark utolsó mohikánjai még 1964-65-ben álltak forgalomba, és amellett, hogy Fényvillamosként 3500 méternyi fényfüzérrel felszerelve kicsik és nagyok szívét töltik el ünnepi hangulattal – igazán múltidéző érzés utazni rajtuk. A mára közkedveltté vált év végi járat 39.200 fehér és kék színű égővel szórja a fényt, így nem csoda, ha megbámulják, amerre csak elhalad. A Fényvillamos normál díjszabással vehető igénybe.

December 15-én, szombaton az alábbi időpontokban indul a végállomásokról:

  • Határ út: 16:02, 18:02, 20:02
  • Béke tér: 16:46, 18:44, 20:49
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek