Körforgalom épül a 2-es terminál mellett

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás:  AIRportal.hu)
(forrás: AIRportal.hu)

A 2-es terminál közelében megépítendő körforgalom tervezésére, engedélyeztetésére és kivitelezésére írt ki közbeszerzést a Budapest Airport.

A reptérüzemeltető „a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren körforgalom kivitelezése a T2 terminál közelében és ahhoz kapcsolódó munkálatok, ide értve egyes engedélyezési eljárásokhoz kapcsolódó dokumentációk elkészítése” tartalmú építési beruházásra írt ki közbeszerzést – írta meg az AIRportal.hu.

A hirdetmény szerint a beruházás becsült értéke nettó 3 millió euró, a Budapest Airport a költségek 85 százalékát uniós támogatásból finanszírozza. A közbeszerzés kapcsolódik a repülőtér uniós forrásokból finanszírozott, a Budapest-Arad vasútvonalról leágazó, multimodális közlekedési csomópontjának projektjéhez.

A tender nyertesének a szerződés aláírásától számított kétszáztizedik naptári napon kell átadnia a beruházást.

Az ajánlatokat, vagy részvételi kérelmeket 2019. február 11-ig kell beadnia a pályázóknak, ezt megelőzően a Budapest Airport helyszíni bejárást is tart majd az érdeklődő cégeknek.

A portál információi szerint a körforgalmat a 4-es számú főútról a 2-es terminálhoz vezető bekötőúton, a hosszú távú Holiday Parkoló és az Aeropark jelenlegi leágazásának környékére tervezi a Budapest Airport.

A nagy területen elhelyezkedő, új közlekedési csomópontból ágazik majd le a kettes terminál mellett épülő Cargo City bekötőútja is. A leendő körforgalom segíteni fogja a 2-es terminál közlekedését, valamint a parkolók biztonságosabb megközelíthetőségét is.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?