Rövidesen újra járhat a metró Újpest és a Lehel tér között!

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Balogh Zoltán - MTI)

Az M3-as metró Újpest Központ és Lehel tér közötti szakaszán jelenleg is zajlik az utasok nélküli próbaüzem, ezt követően újra járhat a metró az északi szakaszon - írja a BKK.

A 2017 novembere óta tartó felújítás eredményeként az utasok teljesen megújult metróállomásokkal találkozhatnak. Emellett felújították a vágányokat, az alagutat, a biztosítóberendezést, korszerűsítették a vasúti távközlési, valamint a diszpécseri rendszereket is.

A metró elindulásával a felszíni járatok közlekedésében a felújítás előtti forgalmi rend lép ismét életbe: a Lehel tér és Újpest között közlekedő pótlóbusz megszűnik, a 12-es villamos újra az Angyalföld kocsiszínig, a 34-es és a 106-os busz pedig ismét az Árpád híd metróállomásig közlekedik majd. A Váci úton és az Árpád úton elbontják a buszsávokat, visszaáll az eredeti forgalmi rend a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésénél.

Az M3-as metró déli vonalszakaszának felújítása idején a metró Újpest-központ és a Nagyvárad tér között jár majd. Szombaton és vasárnap az M3-as metró csak Újpest-központ és a Lehel tér között jár, Lehel tér és Kőbánya-Kispest között metrópótló busz viszi az utasokat. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?