Felújítják a Bélatelepi utat és a Csévéző utat

Oszd meg másokkal!

Desktop

Ma megkezdődik az útfelújítás a XVII. és a XVIII. kerület határán, a Bélatelepi úton és a Csévéző utcában a Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programjának részeként.

A munkaterület átadása május 6-án megtörtént, a tervek szerint a munka május 13-án kezdődik, és várhatóan októberig tart, amelynek során felújítják a rossz állapotú közutat, és ahol szükséges, ott a teljes pályaszerkezetet cserélik.

A Bélatelepi út és a Csévéző utca vonalvezetése nem változik, azonban kiszélesítik azokat a buszmegállóknál, a felújítás során a gyalogos-átkelőhelyeknél épülő középszigeteknél és azokon az útszakaszokon, ahol a megengedett 70 kilométer/órás haladási sebesség a biztonságos közlekedés érdekében szélesebb sávok meglétét indokolja. Akadálymentesítik a járdákat, a kapubehajtókat, felújítják a vízelvezető-rendszert.

Május 13-tól az autósoknak sávszűkítésre és sebességkorlátozásra kell számítaniuk. Napközben, amikor az elkorlátozott terület mellett egy forgalmi sávnak marad csak hely, jelzőőrök végzik a forgalom irányítását. Éjszakára a lezárt szakaszokat visszaadják a forgalomnak. A Csévéző úthoz északról csatlakozó utcákból egyes építési ütemek alatt nem lehet majd a Csévéző útra, illetve onnan lekanyarodni, azok zsákutcák lesznek – jelezte a főpolgármesteri hivatal.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?