Új múzeumi kiállítás – villa próbaüzemben

Oszd meg másokkal!

A Tomory Lajos Múzeum új főépülete, a Herrich–Kiss villa december 11-én megnyitotta kapuit: itt tartotta éves díjátadóját Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc–Pestszentimre Építészeti-műszaki Tervtanácsa. A hét többi napján pedig kerületi iskolás csoportok vették birtokba a villa épületét és fedezték fel az új állandó kiállítást. A múzeum munkatársai januártól előzetes bejelentkezéssel minden érdeklődőt szívesen fogadnak.

A Tomory Lajos Múzeum új épülete, a Herrich–Kiss villa új állandó kiállításának első fázisa az EMMI Kubinyi Ágoston programja 4 millió forintos támogatásával valósult meg. A Kondor Béla emlékszoba a gyermekkorát Pestszentlőrincen töltő művész sokoldalúságát mutatja be: festői, grafikusi, költői és illusztrátori munkásságát is megidézi. A látványraktárban a tematikus rendbe szedett raktári állományt ismerhetik meg a látogatók, ezzel bepillantást nyerhetnek a múzeum gyűjteményének gazdagságába.

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Építészeti-műszaki Tervtanácsa december 11-én a felújított Herrich–Kiss villa új kiállítási tereiben tartotta éves díjátadóját, a díjakat Ughy Attila polgármester és Jankovits Vera főépítész adta át. Az esemény résztvevői voltak az elsők, akik megtekinthették a Tomory Lajos Múzeum új állandó kiállításának már elkészült ütemét.

December 12. és 15. között iskolai csoportok látogatták meg a múzeum új épületét. A Karinthy Frigyes Gimnázium diákjai az iskolai pályaválasztási projektnap keretén belül ismerkedhettek meg a múzeumi munkával, az új épületben pedig beleláthattak abba, hogyan is születik meg egy kiállítás. A Bókay Árpád Általános Iskola, valamint a Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium tanulói játékos keretek között fedezték fel a látványraktárt és a Kondor Béla emlékszobát, míg a Darus Utcai Magyar-Német Két Tannyelvű Általános Iskola diákjai karácsonyi foglalkozáson vettek részt a villában.

Az új állandó kiállítás következő fázisát is támogatja az EMMI Kubinyi Ágoston programja és a kerületi önkormányzat, így 2018-ban újabb elemmel bővül a kiállítás. A hivatalos megnyitót a következő fázis elkészülésekor tartják meg, de a Herrich–Kiss villa addig is látogatható lesz 2018 januárjától előzetes bejelentkezéssel. Bejelentkezés a 290-1585-ös telefonszámon.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek