Halálos csapdába szorult kutyát mentettek az állatvédők

Oszd meg másokkal!

Szegény pára
Szegény pára

Szörnyű esetről adtak hírt a Tetovált Állatmentők, egy XVIII. kerületben csapdába esett kutya mentéséről.

„Szerda hajnalban a 18. kerületben lakó kollégánkhoz csöngettek be hogy a mellette lévő mezőn kutyavonyítást hallottak és egy medvecsapdába szorult kutyát találtak. A helyszínen nem sikerült eltávolítani a csapdát ezért a közeli Non-Stop Állatkórházba rohant vele ahol többen csatlakoztunk hozzá. A kutyus a szörny trauma ellenére az elsődleges vizsgálatok alapján jól van, sokktalanítása elkezdődött. A rendőrség a helyszínelést megkezdte.

Szörnyű pillanatokat éltünk át mindaddig, amíg le nem tudtuk venni a kutya nyakáról. Két erős férfi is nehezen tudta szétszedni és csak a csodával határos módon nem ölte meg a kutyust ez az eszköz, melyet kizárólag róka, borz és aranysakál gyérítésére lehet alkalmazni.

Történt már hasonló eset Magyarországon, ahol egy vizsla életet vesztette, mivel olyan erővel csapódik össze a csapda, hogy képes azonnal megölni áldozatát. Tehát továbbra is felmerül a kérdés, hogy attól, hogy valami legális, az már nem lehet veszélyes emberre, állatra? Szerintünk igen!

A további kérdések ezután fogalmazódjanak meg bennetek...” – írták a Facebook-oldalukon.

Hozzászólók jelezték, hogy nem medvecsapdáról, hanem úgynevezett hattyúnyak csapdáról van szó, bár szerintünk ez a dolgokok nem sokat változtat. Ami a lényeg: a kutyus megmentőinek köszönhetően szerencsére jól van és már otthon lábadozik!

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek