Kutyás élményparkot szeretne a kerület, és a meglévő kutyafuttatókat is fejlesztik

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció
Illusztráció

A közeljövőben nemcsak megújulhatnak, de nevet is kaphatnak a kutyafuttatók, valamint az önkormányzat elképzelései szerint a közeljövőben egy kutyás élményparkkal is gazdagodhat a kerület.

A kerületben működő nyolc kutyafuttatót egységesebbé, szebbé kívánják tenni azzal, hogy egyforma padokat és szemeteseket helyeznek ki, s az eddig csak egy-két helyen megvalósuló kutyaitatási lehetőséget a többi helyszínen is elérhetővé kívánják tenni.

Ezen túlmenően ott, ahol nagyon benőtte a növényzet a területet, vagy a kutyák kikaparták a növényeket, kertrendezési munkákat is elvégeznek a szakemberek. Ahol pedig alkalmas rá a terület, ott egyszerűbb kutyajátékokat is ki fognak helyezni – nyilatkozta Ughy Attila a bp18.hu-nak.

Vannak már ötletek a kutyás élménypark helyszínére is, ám a döntést követően idén még csak az előkészítésre lesz mód, a kivitelezés jövőre várható. A megvalósítás előtt az önkormányzat előzetesen kikéri majd a kutyatartók és szervezeteik véleményét is annak érdekében, hogy minél inkább az ő igényeiknek megfelelő kutyapark szülessen.

Hasonlóan a kerületi játszóterekhez, az önkormányzat a kutyafuttatókat is szeretné névvel ellátni, amihez ugyancsak várják a helyiek javaslatait – írja az önkormányzati honlap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?