Van miből válogatni a sportolni vágyóknak

Oszd meg másokkal!

Desktop
November 30-án nyílik a koripálya a régi piactéren (fotó: ittlakunk.hu)
Nem voltunk túl nehéz helyzetben, amikor a kerületiek ingyenes sportolási lehetőségeit igyekeztünk összegyűjteni. Nyugodt szívvel leírhatjuk, hogy e tekintetben messze lekörözzük a többi kerületet.

A XVIII. kerületi önkormányzat két éve hívta életre a Lendületbe hozzuk! lakossági programot, amely a felnőtteknek kínál többféle ingyenes sportolási lehetőséget. Lakossági igények alapján első körben hat sportágat választottak ki: a futást, a nordic walkingot, az úszást, a zumbát, a síelést és az önvédelmi képzést – tudtuk meg Eszes János sportreferenstől.

A futás kedvelőit Futópont várja a Bókay-kertben. Ide kedden és csütörtökön jöhetnek az érdeklődőket. A helyszínen szakemberek segítségével lehet elkezdeni az edzéseket. Azokat, akik nem tudnak rendszeresen részt venni a foglalkozásokon szaktanácsokkal és edzéstervekkel látják el.

Az úszásoktatás kezdetben a Kastélydombi uszodában talált otthonra, de idén szeptemberben átköltöztek az edzések a Bókay-kertbe. Vasárnaponként 9 órától zajlanak az oktatások. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az elmúlt két évben ez volt a legnépszerűbb program.

A zumba napja a szombat, szintén délelőtt, 11 órától. A helyszín a Havanna-lakótelepi Kondor Fitness. Többnyire itt is telt házzal folynak az edzések.

Szintén a Bókay-kert a bázisa a nordic walkingnak. Ennek az egyre népszerűbb mozgásformának az edzésideje hétfőnként 17.30-tól van.

Önvédelmet pedig a Kondor Béla közösségi házban lehet tanulni vasárnap délelőtt 11 órától.

A síoktatást a főváros pesti oldalának egyetlen sípályáján végzik a Bókay-kertben. Erre októbertől decemberig nyílik lehetőség.

– Két év tapasztalata azt tükrözi, hogy megéri évente több millió forintot költeni az ingyenes lakossági sportra, mert így sok olyan embert tudtunk megmozgatni, akiknek egyébként nem lenne lehetőségük szakszerű körülményekkel megvalósított rendszeres testedzésre. 2014-től tervezzük újabb két sportággal (tenisz és túra) bővíteni programunkat – tudtuk meg Eszes Jánostól.

A téli sportok szerelmeseinek jó hír, hogy már csak néhányat kell aludni és újra lehet korcsolyázni a régi piactéren. November 30-án az adventi gyertyagyújtással egyben látványos ünnepség keretében nyílik meg az új korcsolyaszezon. Az idén megnövelt jégfelülettel (450 négyzetméter) és jégkorong palánk felszerelésével várják a korcsolyázókat.

Hétköznap délelőttönként az óvodás és iskolás csoportoké a pálya, akiknek oktatók segítenek a korcsolyázás tudományát elsajátítani, ingyenesen. Délután a nagyközönségé a pálya kedveszményes díjszabással.

Akinek nincs felszerelése, korlátozott számban a helyszínen tud bérelni. A pihenőidőben melegedősátrat lehet igénybe venni.

December 30-án ideiglenesen bezár majd a pálya, hogy aztán január 6-án, új helyszínen, a Bókay-kertben folytatódjon a korizás. A tervek szerint február közepéig lesz nyitva a jégpálya, de kedvező időjárás esetén ez meghosszabbodhat február 28-ig.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?