Négy kerületi ovi is elnyerte a Zöld Óvoda címet

Oszd meg másokkal!

Desktop
Zöld Óvoda
Zöld Óvoda
Tizenkettedik alkalommal osztották ki a Zöld Óvoda, és hatodik alkalommal az Örökös Zöld Óvoda címeket, amelyekre összesen 253-an pályáztak, közülük 234 óvoda nyerte el a kitüntetést.

A magyarországi Zöld Óvoda címet 2006 óta több száz intézmény nyerte el. Idén 234 óvoda részesült az elismerésekben. Közülük 49 – köztük a Pestszentimrei Napsugár Óvoda Napvirág Tagóvodája – először, 91 – köztük a Pestszentimrei Vackor Óvoda Kisvackor Tagóvodája – másodszor, 56 – köztük a Pestszentimrei Vackor Óvoda – Kindergarten Vackor és a Pestszentlőrinci Vándor Óvoda Pestszentlőrincer Kindergarten Vándor – pedig harmadszor pályázott. 37-en részesültek Örökös Zöld Óvoda elismerésben, egy intézmény pedig megtartotta a címét.

A fenntarthatóság értékrendjének befogadása és az értékek szokásokká alakítása hosszú folyamat, ezért a Zöld Óvodák kiváló és következetes alapozó munkája elengedhetetlen. Erre tudnak építeni az iskolák, elsősorban a szintén a fenntarthatóság szellemiségét közvetítő Ökoiskolák. A nevelő és az oktató munkában is nagyon fontos az egészintézményes megközelítés, vagyis az, hogy a fenntarthatóságra való nevelés nemcsak ismeretátadásban, hanem mintaadásban, az óvodák és az iskolák minden dolgozója által egységesen közvetítve jelenjen meg. A Zöld Óvoda és az Ökoiskola Program szoros együttműködést jelent tehát minisztériumi szinten, és a nevelés folyamatában egyaránt, vagyis nem véletlen, hogy a fenntarthatóságra való nevelés magyarországi rendszerszintű megközelítése a legnagyobb nemzetközi szervezetek által is elismert gyakorlattá vált – mondta az ünnepségen Pálfi Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelési Tartalomfejlesztési főosztályvezetője.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?