Fotózz csigát és legyél társszerző!

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Páll-Gergely Barna)

Éticsigás kutatást végeznek Budapesten, ehhez kérik a segítségeteket a város minden részéről!

A fővárosban a közismert éti csigán (Helix pomatia) kívül két betelepített faj is él, a fehérsávos éticsiga (Helix lucorum) és a cirádás éticsiga (Cornu aspersum). Páll-Gergely Barna kutatása során azt szeretné felmérni, hogy a két invazív, idegenhonos faj merre jutott már el.

A csigahatározásban segít a fenti kép és a következő leírás: a fehérsávos éticsga barna testű, házában csokoládébarna szín dominál, leggyakrabban központi fehér sávval. A cirádás éticsiga "cirmos" mintájú, kisebb testű.

Ha látjátok bármely fajt, fotózzátok le és írjatok Barnának a pallgergely2@gmail.com e-mail címre. A sok adatot beküldők társszerzők lesznek az elkészülő publikációban.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek