Intelligens, energiatakarékos világítás a Bókay-kertben

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: varosgazda18.hu)
(forrás: varosgazda18.hu)

Az új lámpák fele annyi energiát fogyasztanak, mint az eddigi kandeláberek.

A Bókay-kert egyre nagyobb részét „lakják be” az itt lakók, az új sétánynak köszönhetően már a Bókay-kert hátsó része is élettel teli lett. Nemrég elkészült a sétány világítása is, ami az esti órákban is kellemes használatot és hangulatot biztosít a park ezen részén.

– Összesen 21 darab új kandeláber került kiépítésre az új sétány mellett. Egy részük a régi 3 karos kandeláberek helyére került, a másik részüket pedig az eddig közvilágítással nem rendelkező BMX pálya melletti területre telepítettük. A beruházás tartalmazta a régi földkábelek cseréjét, így a világítás, illetve az áramellátás üzembiztosabbá vált. Tervezzük, hogy a kert többi sétányán is ezeket a típusú LED-es lámpatesteket használjuk a továbbiakban, így egységesítve a kert megjelenését – nyilatkozta Márton Krisztina a Városgazda18 Zrt. Intézmény-üzemeltetési Divízió Műszaki és Bonyolító Osztályának vezetője.

A kandeláberekben a LED fényforrások 50%-kal kevesebb energiát használnak, mint a régi lámpatestek, ráadásul a lámpák 4 órányi üzemidő után automatikusan felére veszik vissza a teljesítményüket, ezzel még tovább csökkentve az energiafelhasználást. A környezettudatos világítás mellett a téli időszakban a fejlesztés jelentős üzemeltetési költségmegtakarítást eredményez – írja a Városgazda18.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?