Lakóövezetet alakítana ki több mint háromhektárnyi erdő helyén az önkormányzat vezetése

Oszd meg másokkal!

Desktop
A pirossal jelzett részről van szó (forrás: Petrovai László)
A pirossal jelzett részről van szó (forrás: Petrovai László)

Hatalmas zöldfelület lakóövezetté alakítását kezdeményezte Ughy Attila polgármester.

A november 15-i képviselő-testületi ülés 157. sz. előterjesztéséhez érkezett 2. kiegészítés 1. határozati javaslatának elfogadása esetén a Gloriett-lakótelep közelében, a Közdűlő út keleti oldalán levő 3,1 hektárnyi erdőterület a jövőben „kertvárosias, intenzív beépítésű lakóterület” lehetne – írta blogjában Petrovai László önkormányzati képviselő.

A kezdeményezést hosszas előkészítés előzte meg, a képviselő megfogalmazása szerint: „az eredeti szándékokat igyekeztek homályban tartani, és e téren nem riadtak meg a képviselő-testület félrevezetésétől sem.”

A 3,1 hektár közjóléti erdő területfelhasználási célja az előterjesztés szerint kertvárosias, intenzív beépítésű lakóterület lenne a jövőben. „Ha ezt a területfelhasználási célt a képviselő-testület megszavazza, már csak a KÉSZ-t kell újra módosítani, hogy ez a rémálom valósággá váljon” – írja a képviselő, aki jelezte, a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődési Bizottság keddi ülésén az előterjesztés visszavonására tesz javaslatot.

A szövevényes ügyről ide kattintva olvashattok bővebben.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?