Péntekre kész a Lőrinc piac melletti park

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az utolsó simítások (fotó: Kertész Z István)
Az utolsó simítások (fotó: Kertész Z István)
Végéhez érkezett a Haladás és a Balassa Bálint utca, illetve az Üllői út által határolt sarokterület parkosítása.

– A terület sokáig rendezetlen, egyenetlen volt, az autósok parkolásra, a pártok ruha- és ételosztásra használták, az óvodások, iskolások pedig kertépítő versenyekkor mérették meg magukat itt – mondta Kassai Dániel kerületi önkormányzati képviselő.

Hozzátette: Nagyon jó, hogy a kerület központi részén fekvő földes, poros területből végre egy kicsi, de igényes park lett, ami remélhetőleg a sok pad és az igényes kialakítás miatt igazi közösségi térré fog válni a jövőben.

Itt megpihenhetünk (fotó: Kertész Z István)

A sokáig elhanyagolt terület két ütemben újult meg. Először 2017 novemberében adták használatba a Lőrinc piac új lépcsőjét, amely mellett egy akadálymentes rámpa is kialakításra került, így a mozgáskorlátozottak is könnyebben tudnak ma már eljutni a piacra. Ezt követően a Haladás utcai buszmegállónál folytatták a munkát, ahol a tereprendezés után térburkolat került lerakásra, de a beruházás nagyobb része még hátra volt.

A második ütemben teljes egészében megvalósult a térköves utak kialakítása, amely mentén most már fák és virágok teszik szebbé a környezetet. A teljes zöldterületen öntözőrendszer fog gondoskodni a növények vízellátásáról, de új dizájnos lámpaoszlopok is vannak, hogy megfelelő legyen a közvilágítás. Ha biciklivel jövünk a piacra vásárolni azt is itt hagyhatjuk, mert lesz hova láncolni, erre is gondoltak a tervezők.

A munkások péntekre ígérték, hogy befejezik a munkát, leteszik a most még zsákokban lévő mulcsot, fűmaggal szórják be a földet és jövő héttől várhatóan a nagyközönség is használatba veheti a parkot.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek