Tarlós: földutakat aszfaltoznak, tervezik az Üllői út és a Nagykőrösi út XVIII. kerületi szakaszainak felújítását

Desktop
(fotó: Máthé Zoltán – MTI)
(fotó: Máthé Zoltán – MTI)
A kerületben a Kappel Emília utcában kezdődött el a budapesti útépítési program. A tervek szerint négy éven belül az összes budapesti belterületi földutat leaszfaltozzák – mondta Tarlós István főpolgármester hétfőn a program keretében elkészült első XVIII. kerületi út átadásán.

Tarlós István elmondta, a XVIII. kerületben hat kilométernyi földút kap szilárd burkolatot. Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata sikeresen pályázott a kerületi földutak aszfaltozása érdekében. A Miniszterelnökség az év elején döntött arról, hogy kerületünk 1,1 milliárd forint támogatást kap a belterületi földutak burkolására.

A forrás felhasználásával várhatóan lehetőség nyílik több mint húszutcányi úttest átalakítására, és a munkaterv keretében a változó szélességű útszakaszok kialakítása mellett a közvilágítást is kiépítik – mondta el a főpolgármester, megjegyezve, hogy Budapesten a XVIII. kerület rendelkezik a harmadik leghosszabb burkolatlan útszakasszal.

Tarlós István közölte: a jövőbeni tervek között kiemelten szerepel az Üllői út XVIII. kerületi szakaszának felújítása, már előkészítés alatt, illetve terveztetési folyamatban van a Nagykőrösi út pestszentimrei szakaszának teljes körű felújítása, továbbá a nyár folyamán a Pestszentimre városközpontjában található Nemes utca is megújul.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?