Még idén megnyílik a repülőtéri szálloda

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az épülő Ibis Styles Budapest Airport Hotel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja mellett (fotók: Máthé Zoltán – MTI)
Az épülő Ibis Styles Budapest Airport Hotel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja mellett (fotók: Máthé Zoltán – MTI)
Várhatóan 2017-ben megnyílik a még építés alatt álló repülőtéri szálloda a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – jelentette be a beruházó Wing Zrt. és a Budapest Airport szerdán a szálloda bokrétaünnepségén.

A budapesti repülőtér egyike volt a világ azon kevés fővárosi repülőtereinek, ahol nem volt terminálhoz kötött szálloda. A beruházás megvalósulása nemcsak a repülőtérnek fontos, hanem a magyar gazdaság és a turizmus is profitálni fog belőle – emelte ki Noah Steinberg, az ingatlanfejlesztő Wing Zrt. vezérigazgatója.

Az épülő Ibis Styles Budapest Airport Hotel bejárata

10 évvel ezelőtt kezdték meg a repülőtér fejlesztését, azóta összesen 110 milliárd forintot költöttek az infrastruktúra bővítésére, felújítására. A szálloda építése már az újabb, 50 milliárd forintos BUD 2020 fejlesztési program része, amelynek keretében számos más beruházást is végrehajt a repülőtér üzemeltetője – mondta el Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Az 5200 négyzetméteres, 3,2 milliárd forintból felépülő szállodát az Orbis Hotel Grouphoz tartozó ibis üzemelteti majd. A 145 szobás létesítményben a normálméretű szobák 16, az apartmanok 36 négyzetméteresek lesznek, emellett 350 négyzetméternyi konferenciaterem is lesz. Az építkezés kivitelezője a Market Építő Zrt.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?