Szerdától áremelés a postán: így változtak a díjak

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép illusztráció

A januári áremelést követően mától ismét árat emelt a posta.

Az egyik legnépszerűbb MPL Netcsomag (az MPL a Posta csomagküldő cége) „S” mérete az októberi 1490 forintról 1790 forintra emelkedik házhoz szállítás esetén (20 százalékos emelés), míg postaponti kézbesítés esetén 1150 forintról 1400 forintra.

A belföldi Postacsomag 2 kilogramm alatti súly esetén az októberi 1490 forint helyett május 16-tól 1550 forint lesz.

Az MPL Üzleti Csomag a 2 kilogrammos súlyig az októberi 1690 forintról 1790-re módosul, postaponti kézbesítés esetén 1320-ról 1400 forintra.

Nem változik viszont a csomagautomata szolgáltatás ára, marad a 889 forint, amely egységes minden méret esetén.

A lakossági körben leginkább használt nem könyvelt (közönséges) 30 és 50 g-os levél ára nem változik, ahogy az elsőbbségi 30 és 50 g-os leveleké sem, valamint változatlan áron érhető el a levelezőlap és képeslap. Emellett a hivatalos irat feladási ára sem változik, marad 370 forint.

Drágább lesz viszont a normáltól eltérő súlyú, azaz a 100 g-ot elérő vagy azt meghaladó közönséges és elsőbbségi levelet feladni. Az árváltozás érinti még az ajánlott és a tértivevényes levelet, május 16-tól az ajánlott levél feladása 320 forintba kerül majd, a tértivevény többletszolgáltatás pedig 220 forint lesz.

A részletes díjszabást a Magyar Posta oldalán tudjátok megnézni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek