Elismerés a bókays pedagógusoknak

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Szülők az európai gyermekkorért)
(forrás: Szülők az európai gyermekkorért)
A Bókay Árpád Általános Iskola két pedagógusa, Burka Erika és Tímár Kriszta vehette át tavaly év végén az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete által alapított Varga Gábor-díjat.

A két bókays pedagógus többek közt az iskolában működő Közbigyó projektben való közreműködésért vehette át az elismerést.

A Közbigyó projektet a XVIII. kerületi Bókay Árpád Általános iskola néhány lelkes és aktív pedagógusa és támogató szülők indították el azzal a céllal, hogy a gyerekek az iskolában egy másfajta oktatási módszerrel, tanulási élménnyel is megismerkedhessenek.

Kísérleti jelleggel egy témahét keretein belül az összes alsós osztályban megszerveztek egy csoportmunkát, melynek során a gyerekek 4-5 fős csoportokba szerveződve, közösen létrehoznak valamit, amit ők találnak ki, és ők is valósítanak meg. Minden csoporthoz tartozik egy mentorszülő, aki segíti a csoport munkáját.

Az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete 2013-ban alapította a Varga Gábor-díjat, hogy emléket állítson az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium 2012 decemberében elhunyt igazgatója munkásságának, és minden évben olyan pedagógusokat jutalmazzon, akik a felterjesztő szülők, szülői közösségek szerint példát mutatnak a szülőkkel együttműködő pedagógiára, arra, hogy a szülőkkel való együttműködés nélkül az iskola kevésbé sikeres.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?